Παναγια Σουμελα Βεροια Χαρτησ / ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 23/5/2021 ... : Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν πηγή:

Παναγια Σουμελα Βεροια Χαρτησ / ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 23/5/2021 ... : Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν πηγή:. Συλλείτουργο και μνημόσυνο του μακαριστού κιλκισίου εμμανουήλ στη σύρο. See more of ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών on facebook. H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας από τον ευαγγελιστή λουκά. Ιερά μητρόπολη βεροίας ναούσης και καμπανίας. Η θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά τον δεκαπενταύγουστο δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τουρκικές από τον ερντογάν μπορούμε να περιμένουμε και ιμάμη στην παναγία σουμελά.

Πώς και πότε έφτασε στη βέροια και εγκαταστάθηκε στις η εικόνα της παναγίας σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, είναι έργο του ευαγγελιστή λουκά και αποτελούσε την εφέστια εικόνας της ομώνυμης. Παναγία σουμελά, η θαυματουργή προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνο! Μια ιστορία, μια παράδοση και ένας θρύλος αγκαλιάζουν το σύμβολο του πόντου, την παναγία σουμελά. Επίσης, όπως κάθε χρόνο το ίδρυμα τίμησε έναν αριστεύσαντα μαθητή του. Συλλείτουργο και μνημόσυνο του μακαριστού κιλκισίου εμμανουήλ στη σύρο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΕΡΟΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΕΡΟΙΑ from www.kalamatatravel.gr
Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν πηγή: Άφιξη στη λεπτοκαρυά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο poseidon palace 4*. Στην συνέχεια αναχώρηση για το χωριό καστανιά, στους πρόποδες του βερμίου, όπου βρίσκεται η παναγιά των ποντίων, η μονή. Η κωνσταντινούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού προς την τραπεζούντα. Κρυμμένη ανάμεσα στις επιβλητικές ποντιακές άλπεις, τη θέα της συνοδεύουν καταπράσινα δάση από πεύκα, έλατα. 5,840 likes · 1 talking about this · 766 were here. Πιο γνωστή όμως είναι σαν παναγιά του πόντου. «ας ζητήσουμε να μας ελεήσει ο θεός από τους δύο μεγάλους πειρασμούς».

Η θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά τον δεκαπενταύγουστο δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τουρκικές από τον ερντογάν μπορούμε να περιμένουμε και ιμάμη στην παναγία σουμελά.

Κρυμμένη ανάμεσα στις επιβλητικές ποντιακές άλπεις, τη θέα της συνοδεύουν καταπράσινα δάση από πεύκα, έλατα. Διάβασε τώρα όλα τα τελευταία νέα από την ελλάδα και τον κόσμο και ενημερώσου άμεσα για τις πρόσφατες ειδήσεις και εξελίξεις! Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης βεροίας κ.παντελεήμων επέδωσε εκ μέρους του σωματείου «παναγία σουμελά» το χρυσό μετάλλιο της παναγίας σουμελιωτίσσης στην ανιψιά του μεγάλου πόντιου πολιτικού. Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν πηγή: Πώς και πότε έφτασε στη βέροια και εγκαταστάθηκε στις η εικόνα της παναγίας σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, είναι έργο του ευαγγελιστή λουκά και αποτελούσε την εφέστια εικόνας της ομώνυμης. Κουμουνδούρος του διοικητηρίου στην διάρκεια της ομιλίας του υπουργού εργασίας γ. Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός. H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας από τον ευαγγελιστή λουκά. Ο απόστολος και ευαγγελιστής λουκάς φιλοτέχνησε διάφορες εικόνες αφιερωμένες στην παναγία. Πιο γνωστή όμως είναι σαν παναγιά του πόντου. Παναγία σουμελά, η θαυματουργή προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνο! Μια ιστορία, μια παράδοση και ένας θρύλος αγκαλιάζουν το σύμβολο του πόντου, την παναγία σουμελά. Η κωνσταντινούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού προς την τραπεζούντα.

Παναγία σουμελά, η θαυματουργή προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνο! Στην συνέχεια αναχώρηση για το χωριό καστανιά, στους πρόποδες του βερμίου, όπου βρίσκεται η παναγιά των ποντίων, η μονή. Μία από αυτές είναι και η παναγία σουμελά. Παναγια σουμελα βεροια drone 4k view. Η ιερά μονή της παναγίας σουμελά εγνώρισε μεγάλη αίγλη επί της δυναστείας των μ.κομνηνών.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑ DRONE 4K VIEW - YouTube
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑ DRONE 4K VIEW - YouTube from i.ytimg.com
Τότε η παναγία εμφανίστηκε σε δύο μοναχούς, το βαρνάβα και το σωφρόνιο, και τους ζήτησε να ακολουθήσουν την εικόνα και στο σημείο που θα την στις 15 αυγούστου, και μετά από 88 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της παναγίας σουμελά στην. Ήταν ο ευαγγελιστής λουκάς αυτός που χάραξε τη μορφή της παναγίας πάνω σε ξύλο. Οι άνδρες και τα γυναικόπαιδα που κατάφεραν να επιζήσουν από τη γενοκτονία και το καλά μεθοδευμένο σχέδιο αφελληνισμού του πόντου πήραν πηγή: Με εντολή και προτροπή της παναγίας οι πρώτοι οικίτορες μετά την παναγία του όρους μελά του πόντου είναι οι βαρνάβας και σωφρόνιος οι και κτήτορες της ιεράς μονής της. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το όρος μελά και το ποντιακό ιδίωμα «σου» που σημαίνει «εις το ή «εις του», και συνεπώς «εις του. Μία από αυτές είναι και η παναγία σουμελά. «ας ζητήσουμε να μας ελεήσει ο θεός από τους δύο μεγάλους πειρασμούς». Κουμουνδούρος του διοικητηρίου στην διάρκεια της ομιλίας του υπουργού εργασίας γ.

Παναγια σουμελα βεροια drone 4k view.

Δέκα οκτώ χιλιόμετρα μετά την βέροια σε μια όμορφη διαδρομή είναι χτισμένη η εκκλησία της παναγίας σουμελά. Διάβασε τώρα όλα τα τελευταία νέα από την ελλάδα και τον κόσμο και ενημερώσου άμεσα για τις πρόσφατες ειδήσεις και εξελίξεις! Η παναγία σουμελά και ο ποντιακός ελληνισμός. Συλλείτουργο και μνημόσυνο του μακαριστού κιλκισίου εμμανουήλ στη σύρο. Τα cookies αυτά αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας, καθώς και τις ρυθμίσεις σας όσον αφορά τα αγαπημένα. Ιερά μητρόπολις βεροίας, ναούσης και καμπανίας. Ο λεωνίδας ιασωνίδης ήταν και αυτός που πρότεινε το 1931 τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας. Ο νεολιθικός οικισμός της νέας νικομήδειας. Πολυαρχιερατικός εσπερινός στην παναγία σουμελά στο βέρμιο (φωτο). «κάνατε το σύνταγμα κουρελόχαρτο, θα έπρεπε να ντρέπεστε»: Κουμουνδούρος του διοικητηρίου στην διάρκεια της ομιλίας του υπουργού εργασίας γ. Ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών, athens, greece. Ο απόστολος και ευαγγελιστής λουκάς φιλοτέχνησε διάφορες εικόνες αφιερωμένες στην παναγία.

Η θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά τον δεκαπενταύγουστο δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι τουρκικές από τον ερντογάν μπορούμε να περιμένουμε και ιμάμη στην παναγία σουμελά. Αν δεν δεχθείτε αυτά τα cookies, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση και λειτουργικότητα του δικτυακού μας. Κρυμμένη ανάμεσα στις επιβλητικές ποντιακές άλπεις, τη θέα της συνοδεύουν καταπράσινα δάση από πεύκα, έλατα. Πώς και πότε έφτασε στη βέροια και εγκαταστάθηκε στις η εικόνα της παναγίας σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, είναι έργο του ευαγγελιστή λουκά και αποτελούσε την εφέστια εικόνας της ομώνυμης. 5,840 likes · 1 talking about this · 766 were here.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρτα - orangenews.gr
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρτα - orangenews.gr from www.orangenews.gr
Συλλείτουργο και μνημόσυνο του μακαριστού κιλκισίου εμμανουήλ στη σύρο. Πιο γνωστή όμως είναι σαν παναγιά του πόντου. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το όρος μελά και το ποντιακό ιδίωμα «σου» που σημαίνει «εις το ή «εις του», και συνεπώς «εις του. Κουμουνδούρος του διοικητηρίου στην διάρκεια της ομιλίας του υπουργού εργασίας γ. 5,840 likes · 1 talking about this · 766 were here. Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της βεργίνας, όπου φυλάσσονται οι θησαυροί των μακεδόνων. Στις 14 οκτωβρίου έφυγε ο aμβρόσιος, εφοδιασμένος με ένα κολακευτικό συστατικό έγγραφο της τουρκικής πρεσβείας για την kωνσταντινούπολη και από εκεί για την tραπεζούντα, με προορισμό την παναγία σουμελά. «ας ζητήσουμε να μας ελεήσει ο θεός από τους δύο μεγάλους πειρασμούς».

Επίσης, όπως κάθε χρόνο το ίδρυμα τίμησε έναν αριστεύσαντα μαθητή του.

Διάβασε τώρα όλα τα τελευταία νέα από την ελλάδα και τον κόσμο και ενημερώσου άμεσα για τις πρόσφατες ειδήσεις και εξελίξεις! Πολυαρχιερατικός εσπερινός στην παναγία σουμελά στο βέρμιο (φωτο). Η μονή της παναγίας σουμελά βρίσκεται έξω από την πόλη της τραπεζούντας. Ο πρόεδρος της ποε επρόκειτο να εκπροσωπήσει τον οργανωμένο ποντιακό χώρο στην πατριαρχική θεία λειτουργία που θα γίνει τον δεκαπενταύγουστο στην παναγία σουμελά. Μια ιστορία, μια παράδοση και ένας θρύλος αγκαλιάζουν το σύμβολο του πόντου, την παναγία σουμελά. Δέκα οκτώ χιλιόμετρα μετά την βέροια σε μια όμορφη διαδρομή είναι χτισμένη η εκκλησία της παναγίας σουμελά. Παναγία σουμελά, η θαυματουργή προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού και όχι μόνο! Στην συνέχεια αναχώρηση για το χωριό καστανιά, στους πρόποδες του βερμίου, όπου βρίσκεται η παναγιά των ποντίων, η μονή. See more of ιερόςναός παναγία σουμελά αχαρνών on facebook. H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας από τον ευαγγελιστή λουκά. Ο λεωνίδας ιασωνίδης ήταν και αυτός που πρότεινε το 1931 τον επανενθρονισμό της παναγίας σουμελά σε κάποια περιοχή της eλλάδας. Με εντολή και προτροπή της παναγίας οι πρώτοι οικίτορες μετά την παναγία του όρους μελά του πόντου είναι οι βαρνάβας και σωφρόνιος οι και κτήτορες της ιεράς μονής της. Παρά την πτώση της πόλης, η παναγία σουμελά φώτισε τον σκλαβωμένο ελληνισμό έως τη γενοκτονία του πόντου και τη μικρασιατική καταστροφή!

Ιδιαίτερη μέριμνα για την ιερά μονή επέδειξε ο από τα ιερά κειμήλια της ιστορικής μονής που μετεφέρθησαν και φυλάσσονται στην ομώνυμη ιερά μονή παναγίας σουμελά στο όρος βέρμιο της παναγια σουμελα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το χωριό καστανιά, στους πρόποδες του βερμίου, όπου βρίσκεται η παναγιά των ποντίων, η μονή.

Posting Komentar

0 Komentar

Ad Code